Girl and stuffed animal

TeamNEXT richt zich op innovatieve diagnostiek en behandelinterventies door gebruik te maken van het Neurosequentiële Model©. Wij willen daarmee bijdragen aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen en in het bijzonder van getraumatiseerde kinderen in Nederland.

TeamNEXT is een initiatief van professionals binnen de jeugdzorg en GGZ. In het team werken een orthopedagoog, systeemtherapeut, kinder- en jeugdpsychiater, klinisch psycholoog en een gezondheidszorg(gz)-psycholoog samen met een gedeelde visie. Als eerste in West-Europa maken zij daarbij gebruik van het Neurosequentiële Model (NMT). Dit model biedt een vernieuwend inzicht in psychische, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen bij kinderen en geeft aanknopingspunten voor een op het kind afgestemde behandeling.

Ontmoet ons team

Gerdien.jpg
Tony bloemendaal.png
Gerdien.jpg
Pluryn_Werving-Roland_890x560.jpg
Floor-TeKiefte-voor-website_edited.jpg
Fivoor foto 2.jpg

Tony Bloemendaal (klinisch psycholoog)

Gerdien Kalma (orthopedagoog)

Roland Verdouw (kinder- en jeugdpsychiater)

Floor te Kiefte (systeemtherapeut)

Marijtje Koolschijn (gz-psycholoog)

Neurosequentiële Model van Therapie (Neurosequential Model of Therapeutics ©). Dit model is ontwikkeld door dr. Bruce D. Perry, kinder- en jeugdpsychiater en oprichter van de ChildTrauma Academy in Houston, Verenigde Staten, als aanvulling op de bestaande modellen. Het Neurosequentiële Model wordt momenteel met name toegepast in de VS, Canada en Australië. Het NMT is een evidence-based practice, wat wil zeggen dat uit onderzoek blijkt dat met het Neurosequentiële Model veelbelovende resultaten worden bereikt.


We weten dat er veel verschillende factoren van invloed zijn op ons gedrag. Onder andere genetische factoren, vroege hechtingservaringen en positieve en negatieve ervaringen in de kindertijd dragen bij tot het huidige functioneren. Met behulp van het NMT reconstrueert de hulpverlener deze individuele (ontwikkelings)route van het kind. TeamNEXT is van mening dat deze aanpak kan bijdragen aan het beter begrijpen van de unieke krachten en kwetsbaarheden van een kind.


De ontwikkeling van het kind – zowel op motorisch, emotioneel, sociaal als cognitief niveau – wordt met het model volledig in kaart gebracht. Het is geen specifiek behandelmodel of -techniek, maar een ‘lens’ waardoor we beter zicht krijgen op de meest passende interventie om het kind, en daarmee het gezin, verder te helpen. Naast de traditionele behandelprogramma’s biedt het ruimte voor interventies die essentieel of therapeutisch kunnen zijn voor de ontwikkeling van het individuele kind zoals bv. psychomotore kindertherapie of sensomotorische integratietherapie. Hoewel dit model nog in de kinderschoenen staat, is het een veelbelovende aanpak waarmee we kinderen met psychische en gedragsproblemen beter kunnen begrijpen en behandelen.

boy-670602_960_720.jpg
 

Stichting

Naast de maatschap heeft TeamNEXT een stichting. Stichting TeamNEXT bestaat uit drie bestuurders: Gea DekkersLidwien Verbeek en Lennie HaarsmaMarianne Harten is adviseur van de stichting.

  • Stichting TeamNEXT richt zich op de ontwikkeling van innovatieve diagnostiek en behandelinterventies, waaronder het Neurosequentiële Model (NMT), en wil daarmee bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van hulpverlening voor (jonge) kinderen en hun ouders/verzorgers.

  • Stichting TeamNEXT ondersteunt uitvoerende teams die deze manier van werken en behandelmethoden willen implementeren en de effecten hiervan willen onderzoeken.

  • Stichting TeamNEXT bevordert samenwerkingsverbanden die gebruik willen maken van ontwikkelde kennis en bereid zijn te werken aan onderzoek en ontwikkeling.

  • Stichting TeamNEXT werft fondsen voor onderzoek, implementatie en opleiding.

 

TeamNEXT

Bent u benieuwd naar TeamNEXT, wilt u uzelf of uw kind aanmelden of heeft u interesse in ons aanbod?

© 2020 TeamNEXT
KVK 66792959